Et øyeblikk hun vil huske

215
Iben Nørkov Bakmark Foto: Jan Tore Bakmark
I dagen 28. mars – 1. april ble det for første gang arrangert et verdensmesterskap i drill i Norge og Norges Musikk Forbund.

Det ble rett og slett et storinnrykk i Håkons Hall på Lillehammer, da hele 683 utøvere fra alt 18 nasjoner verden over kom for å konkurrere om edelt metall.
På det norske landslaget deltok med hele 72 utøvere, og var dermed den fjerde største troppen i konkurransen.
Stjørdal Drilltropp deltok med hele ti utøvere på det norske landslaget, og to av disse er fra Malvik. For både Eirin Byberg Fosse og Iben Nørkov Bakmark er fra Hommelvik.

Twirling Corps

Både Iben og Eirin deltok på det norske landslaget i Twirling Corps, som gikk av med seieren og tok det edleste metallet – gull.
Twirling Corps er et samarbeidsprosjekt med utøvere fra Sandnes, Romerike, Nedre Bekkelaget, Haugesund, Stjørdal og Kringsjå. På laget som ble verdensmestere, var hele 7 jenter fra Stjørdal og 2 var altså fra Malvik.
I klassen Twirling Corps skal det i følge retningslinjene fra Norges Musikk Forbund vises et selvvalgt program, koreografert etter selvvalgt musikk i 5-7 minutt. Det er en åpen klasse, og den har ingen aldersinndeling. Det skal være minimum 12 utøvere og laget skal bruke hele konkurransegulvet.
Koreografien skal inneholde varierte drillbevegelser, samarbeidssekvenser, exchanges, dansebevegelser, formasjoner, formasjonsskifter og forflytning. Twirling Corps blir bedømt etter drill- og kroppsteknikk, produksjon, bevegelse og kvaliteten på forflytninger, kontinuitet, overganger og formasjoner. I tillegg vurderes presisjon, likhet og underholdningsverdi, står det i retningslinjene for Twirling Corps.

Her kan du se nummeret Iben og Erin, sammen med det norske landslaget i Twirling Corps, ble verdensmestere med:

WC 2018 Twirling Corps NORWAY

WC 2018 Twirling Corps NORWAY– World Champion 2018 —

Publisert av Twirlpics 3. april 2018

Skuffelse ble til gull

Etter finalerunden som gikk 31. mars, omlag klokken 15:00, var det nok litt skuffelse å spore hos de norske deltakerne.
– Det gikk ikke like bra denne gangen, svarte Eirin Byberg Fosse kort i en melding til Malviknytt rett etter finalerunden.
Mye tyder på at jentene har rett innstilling i konkurranser på dette nivået, og ikke minst at de stiller høye krav til seg selv. For det skulle vise seg at all jobbingen, med mye trening både i ukedager og i helger, skulle gi avkastning. Det ble seier og gull på både Iben og Eirin.

– Tusen takk for gratulasjoner. Vi er veldig fornøyd med både innsats og prestasjon! Dette er et øyeblikk vi kommer til å huske, og vi har gått over all vår forventning, fortalte Iben til Malviknytt søndag kveld.

Dance Team senior

Iben deltok også på det norske landslaget i Dance Team senior, som tok en god 2. plass og det nest edleste metallet – sølv.
Foto: Jan Tore Bakmark

I klassen Dance Team senior, eller Drilldans tropp skal det i følge retningslinjene fra Norges Musikk Forbund vises et selvvalgt drill- og danseprogram koreografert etter selvvalgt musikk. Det skal være minimum 4 utøvere og laget skal bruke hele konkurransegulvet.

Drill- og dansebevegelsene skal koreograferes i en sammenheng (utføres samtidig) og skal uttrykke musikkens stemninger, tempi og tema.
Programmet skal vise et godt utvalg av utøvernes nivå og uttrykksevne, både drill- og danseteknisk, og bør inneholde god bruk av formasjoner, bevegelse og exchanges.
Det bedømmes etter dans kombinert med drill og musikktolkning. En drillstav pr. utøver. Andre instrument er ikke tillatt.
Inngang og utgang skal foregå raskt og uten musikk, innhold i denne delen bedømmes ikke, står det i retningslinjene for Dance Team senior.
Twirling Team junior
Både Erin og Iben deltok på det norske landslaget i Twirling Team junior, som møtte USA, Nederland og Frankrike i finalen. I denne klassen ble nok konkurransen litt for tøff, langet endte på en 4. plass og kom dessverre ikke på pallen i Twirl Team junior.
Eirin Byberg Fosse og Iben Nørkov Bakmark
Foto: Stjørdal Trilltropp

I klassen Twirl Team junior skal det i følge retningslinjene fra Norges Musikk Forbund vises et selvvalgt program koreografert til standard NBTA musikk i forhold til musikkens tempo. I denne klassen er det ikke fokus på musikktolkning eller bruk av kostyme og elementer i koreografi som skal fortelle en historie. Drillmomentene og kombinasjoner skal vise et godt utvalg av utøvernes nivå innen drillteknikk, og bør inneholde god bruk av samarbeid, formasjoner, bevegelse og exchanges.

Det skal utføres salute ved start og avslutning av koreografien.
Koreografien skal fylle 02:00 – 03:00 minutter, og tidtaking starter og slutter med salute.
Staven skal holdes i høyre hånd, opp til venstre skulder og med storekulen opp, front mot dommere. Kroppen skal være i stående posisjon, med begge føtter på gulvet (plassering av føtter er valgfritt). Posisjonen skal holdes i minimum 2 tellinger. Salute som ikke utføres korrekt medfører poengtrekk. Det er nok at en av deltakerne utfører en salute. Dersom flere også gjør det, skal også deres salute utføres korrekt, står det i retningslinjene for Twirling Team junior.
Foto: Stjørdal Drilltropp