En tøff avgjørelse

233

På Trondheims-Ørn spiller Kristine Nøstmo fra Malvik. Kristine startet med organisert fotball alt i andre klasse, da i regi av Hommelvik IL. I 2010 skiftet hun ut den grønne spillertrøya til Hommelvik IL, med fargene til Malvik IL. I Malvik IL begynte hun å rendyrke sin karriere som keeper, og etter å ha signert kontrakt i julen 2011, begynte hun å spille på Trondheims-Ørn i 2012.

Fotballtalentet Kristine Nøstmo fra Malvik, ble lagt merke til og i 2012 spilte hun kamper for Norge jenter J19. Etter dette ble hun tatt ut til både landslaget U23 og var en del av A-stallen til det norske damelandslaget. Til tross for hennes høye nivå, og gode tilbakemeldinger fikk hun spilt kun en kamp i A-stallen.

– Det å være fulltidsstudent, samtidig som toppfotballspiller gjør at det er vanskelig å være tilstede 100% på alt hele tiden. Det har vært gøy og lærerikt å være på landslaget, men det endte opp med å tappe for mye energi. Jeg var tilstede i hverdagen, men klarte aldri å koble av. Dette gjorde at jeg mistet prosenter både i treningsarbeidet og i hverdagen ellers. Når jeg i tillegg presterer på et høyt nivå gang på gang, fikk veldig gode tilbakemeldinger uten å få muligheten til å vise seg frem, skortet det på motivasjonen, forteller en ærlig Kristine til Malviknytt.

Bra for henne, bra for Ørn

Denne sesongen har Kristine sagt nei til å være en del av landslaget, og har valgt å fokusere på seg selv, studier og ikke minst Trondheims-Ørn. Salgs- og Markedssjef i Trondheims-Ørn, Torgrim Olsen tror dette vil være til det beste for både laget og Kristine selv.

– Jeg trener såpass mye, satser hardt på fotball selv om jeg går fulltids skolegang, og føler jeg fikk lite igjen for det. Jeg valgte tilslutt å gi beskjed om at jeg tar pause fra landslaget, for jeg likte ikke den jeg hadde blitt. Jeg dro på et smil fordi jeg måtte, å ikke fordi jeg ville. Når det har gått så langt, er det på tide å gjøre noe. Man må tenke på seg selv, og sørge for at man har det bra, forteller Kristine.

– Det blir mindre energilekkasje i retning landslaget, og det vil komme Ørn til gode. En enda mer fokusert og motivert Kristine vil gjøre henne til en enda bedre keeper, og det kan bety færre baklengsmål og flere poeng. Det kommer både vi og Kristine godt ut av. Hverdagen til Kristine blir nok enklere med bare klubben å fokusere på, da vil ikke samlinger og kamper med landslag komme i veien, og hun kan terpe på detaljer og trene godt i klubbens regi. Ørn er alltid interessert i å ha spillere på landslag, men det må stemme på alle fronter. Når det ikke gjør det, er det like greit å fokusere på klubbhverdagen og ha det som hovedfokus, akkurat som Kristine nå gjør. Bra for henne, og bra for Ørn, forteller Salgs- og Markedssjef i Trondheims-Ørn, Torgrim Olsen til Malviknytt.

En tøff avgjørelse

Det å si nei til å være en del av landslaget var ingen enkel avgjørelse å ta, og Kristine måtte gå mange runder med seg selv før hun gjorde sitt valg. Hun var redd for å skuffe både venner og familie.

– Det var en utrolig tøff avgjørelse. Jeg hadde tenkt tanken i over ett år, men har aldri turt å sagt det høyt. Jeg føler at det å takke nei til landslag, er noe man bare ikke gjør. Det sies at det å være på landslag, skal være noe man sikter etter. Jeg var kjemperedd for å skuffe trenere, familie og venner, men alle har støttet meg sinnsykt mye. Alle ønsker at jeg har det bra med meg selv, og hvis man da må ta slike tøffe valg, så må man det. Nå i ettertid så har jeg prestert på et helt annet nivå på treningene i klubb, samt at jeg slapper av og smiler fordi jeg har det bra. Jeg er nødt til å gjøre det som er best for seg selv for å prestere best mulig, og det har jeg gjort nå. Men jeg må innrømme at det er kjempekjipt å ikke være en del av landslagsgruppe lengre, jeg har fått så mange gode venner og er ydmyk over å ha fått muligheten til å spille med så utrolig talentfulle og hardtarbeidende spillere, Jeg vet at jeg holder nivået, om ikke mer, så det gjør at jeg vet jeg har alle muligheter. Det er opp til meg selv, forteller Kristine.

Kvalitet fremfor kvantitet

Valget om å si nei til landslaget har nok endre både hverdagen og fokuset. Kristine har gjort grep, og til tross for et vanskelig valg så er det nok en byrde som er tatt av skuldrene til 24 åringen.

– Det å ha fullt fokus på hverdagen i Trondheims-Ørn, har virkelig gjort til at jeg har det mye bedre med meg selv. Jeg har fått jobbet med hovedtrener Thomas, fysioterapeut Ole og keepertrener Robert. Vi har fått pratet godt, og fått luket bort bekymringer. Det har gjort til at jeg nå leker meg mer på trening, og har kvalitet fremfor kvantitet. Jeg er kommet tilbake til der jeg var, jeg har motivasjon, tilstedeværelse og glede i hverdagen. Jeg satser like mye, om ikke mer. Alt handler ikke om landslag, det er ikke et tiltak som passer for alle. Ettersom fokuset nå er på plass igjen, føler jeg at satsningen er høyere enn noen gang før. Jeg vil opp og frem med klubben, forteller Kristine.

– Kristine har nå hovedfokus på klubbhverdagen, så får landslaget eventuelt komme igjen på et senere tidspunkt. Hun er bare 24 år og har mange gode år igjen på fotballbanen. Dersom motivasjonen for å spille på landslaget kommer tilbake, så føler vi oss trygge på at muligheten vil være der. Kristine er og vil fortsatt være en av de aller beste keeperne i Norge også i årene fremover, forteller Salgs- og Markedssjef i Trondheims-Ørn, Torgrim Olsen.

Skal tilbake i toppen

Lørdag 31. mars er det klart for hjemmekamp, når Stabæk kommer til Trondheim for å kjempe om tre poeng i andre serierunde i Toppserien og Kristine er godt forberedt. Trondheims-Ørn har satt seg som mål at de skal tilbake i toppen i norsk kvinnefotball, og målsetting for inneværende sesong er å kjempe om topp fire plassering.

– Jeg har hatt en god oppkjøring med mye kamper og tydelige fotballøkter. I tillegg har vi hatt stort fokus på styrketrening, noe som gjør at vi tåler treningsmengden. Vi har fått en mer profesjonalisert hverdag med fotballøkter tidligere på dagen, noe som gjør at man får restituert lengre inn mot neste økt. Vi har også hatt en god del økter inne i abrahallen, noe som gjør at vi får gode treningsforhold, forteller Kristine og oppfordrer alle til å ta turen til Utleira klokken 15:00 på Påskeaften.

Hjemmebanen til Trondheims-Ørn, Ørn arena på Lade er under stor ombygging, og tilfredsstiller pr i dag ikke Norges Fotballforbund sine standarder og krav. Kampen spilles derfor på Utleria, og Utleira Kunstgress vil fungere som hjemmebane for Trondheims-Ørn frem til sommeren.