Hilde er blant de nominerte

239
Foto: Sjermdump drommestipend.no

Hilde Øye fra Malvik er nominert til drømmestipendet 2018.

Hilde er født i februar 1998, og er fra Vikhammer og hun er den eneste fra Malvik som er nominert dette året. Hun er nominert innen kategorien «musik». Hilde har alltid vært opptatt av musikk, og har i mange år hatt sang som instrument ved kulturskolen.

– Musikk har alltid spilt en stor rolle i livet mitt, noe som gjorde at jeg for 8 år siden begynte på Malvik kulturskole med sang som instrument. Dette er noe jeg har hatt stor glede av. Både når det gjelder å øve selv, men spesielt når det kommer til å opptre på konserter. Gjennom kulturskolen har jeg fått mulighet til å delta på konserter på ulike arenaer – som soloartist med og uten band, men også i mindre sangensembler. Jeg har fått mulighet til å opptre på ulike møter og arrangementer, der det har vært behov for kulturelle innslag, skriver Hilde i sin søknad til årets drømmestipend.

Nominert av rektor

Det er rektor ved Kulturskolen i Malvik, Gunnhild Breirem, rektor ved kulturskolen i Malvik  som er ansvarlig for nominasjonen. Det var også den samme rektoren som personlig varslet Hilde om nominasjonen.

– Jeg synes det er veldig hyggelig og ikke minst overraskende å bli nominert, men også veldig moro, forteller en glad Hilde til Malviknytt.

– Jeg har deltatt på UKM, både ved mønstring i kommunen og i fylkeskommunen. I tillegg har jeg deltatt på andre arrangement og konserter i Malvik, og vet det er mange flinke ungdommer innenfor ulike områder.

– Dette gjør det ekstra gøy å være eneste fra Malvik som er nominert. Nominasjonen bidrar også til at jeg blir inspirert til å drive med musikk videre. Fikk vite det fra Gunnhild Breirem, rektor ved kulturskolen i Malvik. Gunnhild er min tidligere sanglærer og jeg fikk vite at jeg var nominerer i slutten av oktober, forteller Hilde til Malviknytt.no.

Drømmen
Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Målsetningen er å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. Hvert år deles det ut 100 stipendier à 15 000 kroner – til sammen én og en halv million kroner.

– Min drøm består hovedsakelig av å fortsette å drive med sang. Det å kunne synge på konserter, og formidle musikk til et publikum hadde vært fantastisk å kunne fortsette med. Å få synge med et profesjonelt orkester hadde også vært utrolig morsomt. Spesielt å en dag få synge med KORK. I tillegg har jeg veldig lyst til å formidle musikk også til et mindre publikum, som på mindre, lokale arenaer, skriver Hilde og legger til at Drømmestipendet hadde vært en stor motivasjon for videre arbeid innen musikk.

Et år på folkehøyskole
Hilde går på Tonheim Folkehøyskole som ligger på Ridabu, rett ved Hamar i Hedemark. Dett r en såkalt frilynt folkehøyskole for musikkinteresserte ungdommer.

– For å kunne videreutvikle meg innen musikk, begynte på Toneheim Folkehøgskole. Her får jeg muligheten til å utvide repertoaret mitt. Jeg har blant annet fått prøvd meg på  klassisk musikk, noe jeg ikke har drevet med tidligere. Jeg får også videreutvikle meg innen det jeg trives best med, som er soul og pop. I tillegg har jeg fått mulighet til å lære mer musikkteori, noe som hjelper veldig på forståelsen for musikk, skriver Hilde.

Malviknytt.no ønsker lykke til! 👍🏼