Møte om Israel ga mersmak

143

Initiativtaker til informasjonsmøte om «Israel 70 år – en oppdatering» Ronny Farsund var strålende fornøyd med torsdagens arrangement på Stav Hotel.

Dit fant et 50-talls tilhørere veien, og de fikk høre en opplagt ambassadør til Norge, Raphael Schutz foredra om Israel.

Fokus på fredelige saker

Etter en fantastisk åpning hvor Erlend Jentoft på saksofon, Erling Venæs på bass og Ronny Farsund på trompet framførte låten «Israel». (Saken fortsetter under bildet) 

Ronny Farsund (t.v.) Erlend Jentoft og Erling Venæs

Deretter fikk ambassadøren ordet og holdt en innledning om hjemlandet sitt og de utfordringer landet har stått og står ovenfor, men også et tydelig blikk på hvordan man kan løse mange av utfordringene jødene står ovenfor.

Som diplomat har han valgt å bruke omtrent halvparten av tiden sin på tema som ikke er konfliktfylt. (Saken fortsetter under bildet) 

Full sal

Frister til nye møter

Arrangør og initiativtaker, hommelvikingen Ronny Farsund var overveldet av den store responsen og alle frammøtte.

– Det ble et informativt og interessant møte hvor det ble stilt mange spørsmål til ambassadøren som på sin side forsøkte å svare så informativt han kunne.

– Jeg synes det var helt fantastisk å høre alle spørsmålene som de forskjellige folkene stilte, sier 52 åringen som også syntes det var flott at flere lokalpolitkkere og innbyggere fra Malvik fant vegen til Stav denne torsdagskvelden.

– Oppslutningen og ikke minst all den gode informasjonen vi fikk frister til gjentakelse med andre tema. En annet konfliktfyltfylt område og historie finner vi i Bosnia-Hercegovina.

– Deres historie og de folkene som bor der er jeg nysgjerrig på, forteller Ronny, og sier han skal gruble litt på om han kanskje skal ta initiativ til flere diskusjonsmøter av denne typen.

Ambassadør Raphael Shutz og Ronny Farsund (t.h.)