Jakob var best

174

Jakob Bugge-Arnøy, 11 år fra Saksvik ble kretsmester i Super G, og tok seier i sin årsklasse under helgens Erik Håker Cup.

Erik Håker Cup

Oppdal Alpin Klubb – Oppdal IL arrangerte denne helgen den 34. utgaven av Erik Håker Cup ved Oppdal Skisenter i Vangslia. Erik Håker Cup er, som navnet tilsier, en hyllest til Oppdals egen alpinlegende Erik Håker.

Foto: Privat

Gode forhold

Årets renn hadde bortimot 200 påmeldte og det ble gjennomført under gode forhold. Det var lett tørr snø, og lufttemperaturen var -1,0 °C. Løypen besto av 27 porter og 24 svinger.

Foto: Privat

1.85 foran

Jakob kjører for Freidig, SPK – Ski og konkurrerte i klassen «Gutter U12». Tiden til Jakob ble 58.69, og han kom i mål 1.85 foran andreplassen som gikk til Markus Plassen fra Oppdal. Tredjeplassen gikk til Jarand Husby Haugen, fra Surnadal.

(Saken fortsetter under bildet.)

Foto: Privat

– Jakob kjører i siste års U12 og har vært jevn i hele år. Super-G er favoritt disiplinen og han liker Fartsuka på Oppdal veldig godt, det er det beste arrangementet i året, forteller pappa Lars Jakob Arnøy.

Startet da han var 4 år

Jakob har vært interessert i alpin siden han var 4 år, og han kommer fra en aktiv familie som nok har alpin som en av sine favoritter.

– Denne sesongen har familien så langt hatt over 60 dager i alpinbakke, på både treninger, renn og fritidskjøring. Trolig så passerer vi over 80 dager på alpinski før 1. mai, forteller pappa Lars Jakob Arnøy.

Malviknytt gratulerer!