Patrick og Emil – fra Smiskaret til Credo

165

Torsdag kveld var det klart for åpningsfest for det nye restauranthuset til Credo på Lilleby i Trondheim.

Den anerkjente Trondheimsrestauranten stengte sist sommer, og gjennoppstår nå i en gammel verkstedhall på tomta etter Lilleby smelteverk hvor det nå har blitt bygget et boligkompleks.

På åpningsfesten var det godt med gjester og på kjøkkenet jobbet to Malvikinger, begge fra Smiskaret, midt i Malvik. (Saken fortsetter under bildet)

Skjærer kjøtt: Emil Lundemo Bakken (t.v.) og Patrick Sandquist serverte helgrillet smågris.

Patrick Sandqvist (30) og Emil Lundemo Bakken (20) forskynte de mange gjesten med fingermat på en travel åpningsfest.

Nå ser de fram til å komme i fast gjenge i retauranthuset som i tillegg til den kjente Credo-restauranten også huser bistroen Jossa Mat og drikke og Finnes kafé.

– I dag er tanken at folk skal få et lite innblikk i hva vi skal holde på med framover med smaksprøver på deler av hele konseptet, forteller Patrick Sandqvist.

Filosofien som før

Travelt på kjøkkenet med fulle hus på åpningsfesten.

Restauranten Credo har holdt på i 20 år. Hva er med videre og hva er nytt?

– Gjestene får servert mange slagera og klassiske retter, men samtidig mye nytt både på Credo, men også på Jossa som vil bli ganske fornya, forteller Emil Lundemo Bakken som er inne i sitt siste halvår etter to år som kokkelærling på Credo.

– Alle tre spisestedene vil ha samme filosofi som vi alltid har hatt, å vise fram bærekraftig matlaging og ha det samarbeidet med råvareleverandører som vi alltid har hatt, forklarer Emil.

Fra Svalbard til Credo

Patrick Sandqvist har i de siste fem årene utøvd kokkeyrket på Svalbard. Råvaretilgangen var noe av det som fikk han til å flytte tilbake til Credo.

– Det er stor forskjell og en medvirkende årsak til at jeg flytta nedover igjen. Man får øynene opp igjen for hvor mye fint og godt vi har rundt oss her i Trøndelag. Og Credo tar vare på disse resursene og utnytter de i aller høyeste grad, forteller Patrick.

En uke før den store premieren føler både kokken Patrick og lærlingen Emil at kjøkkenet er i rute.

– Vi begynte jo forberedelsene for en sju – åtte måneder siden. Vi fikk da inn og satte de første gulerøttene til fermentering. Så hver dag i omlag åtte måneder har vi nå jobbet veldig målrettet mot åpning, forteller Emil.

De er begge enige om at Trondheim har ventet på nye Credo og de to Malvikingene er klare på mesterkjøkkenet til å gi spisegjestene nye matopplevelser i årene fremover.

Se flere bilder fra Credo her: