Vikhammer sentrum fortjener ny barnehage

249

Leserinnlegg fra FAU-leder i Vikhammer Vestre barnehage, Tone Heggli Skogås:  Vikhammer Vestre barnehage feirer 20 års dagen sin i dag, torsdag 15.februar.

Barnehagen holder til i trange uegnede lokaler som har vært midlertidige siden den startet opp for 20 år siden.

Så -Er det egentlig noe å feire at de har vært 20 år i midlertidige lokaler?

Joda – Barnehagen har mye å feire med sine fantastiske ansatte som følger opp barna våre på best mulig måte.

Og det skal selvsagt feires at de har holdt ut i 20 år i disse trange lokalene. De ansatte har vært dyktige og har gjort det beste ut av lite, og fortjener all den ros de kan få. Men lokalene er uegnet, og det er på tide med en ny barnehage.

Og ikke bare på grunn av lokalene. Uteområdene er heller ikke gode. Flere apparater måtte rives for et par år siden etter tilsyn, men det blir ikke bevilget midler til nye apparat – pga at barnehagen er midlertidig og derfor liten hensikt i å investere i.

De ansatte har klart å gjøre det beste ut av det som er. Barnehagen er også for liten ift antall  plasser. Det er i år 24 plasser, men jeg vet om mange i området som ikke har plass her og som må kjøre til andre deler av kommunen. Det skulle ikke vært nødvendig.

Vikhammer sentrum bør ha en ny og større barnehage, barna våre og de ansatte fortjener dette.

 

Med vennlig hilsen

Tone Heggli Skogås

Leder FAU Vikhammer Vestre Barnehage