Per-Erik kjører Gruveløpet på Røros

192
Foto: Tore Østby, Rørosnytt

Per Erik Bjerkan Svendsen har holdt på med hundesport, som handler siden 2009.

47 åringen fra Hommelvik, som nå bor i Elvran, har kjørt selv siden i fjor.  Tre av hundene han kjører med i løpet har han kjøpt av TV-profilen og hundekjøreren Lars Monsen.

Før start var han og hundene spent på hva dagens Gruveløp ville bringe, men strategien er å ta det med ro fra starten, forteller Per-Erik Bjrekan Svendsen før start.

Gruveløpet er et treningsløp som arrangeres i deler av Femundløpstraseen i Januar hvert år. Dette er et lavterskel arrangement med stor fokus på det sosiale. Gruveløpet er også en del av Rookie kurset, og kvalifisering for Femundløpet.

Fellesstart på Gjettjønna ved Idrettsparken Hotell AS, og målgang på Idrettsparken. Dette er et to-delt løp og del II av rookiekurset er for de som ønsker å kjøre i samla flokk sammen med erfarne hundekjørere for å få råd og tips om praktisk løpskjøring. Deltagere på rookie kurset starter sammen, en times tid før selve Gruveløpet starter.

Gruveløpet er et trenings-løp på ca.160 km for alle andre som ønsker å delta i mer uhøytidelige former og løpet har to klasser; Åpen klasse 10-14 hunder og Begrenset klasse inntil 10 hunder.

Mye liv ved starten av gruveløpet (Foto: Tore Østby, Rørosnytt)