Gikk til Hell i protest

145

Torsdag morgen gikk ordfører Ingrid Aune (AP) og varaordfører Ole Herman Sveian (SP) fra Hommelvik stasjon og til Trøndelagsmøtet på Hell.

Dette i protest mot at billettprisen på buss mellom Malvik og Stjørdal ble mer enn doblet etter fylkesammenslåinga fra nyttår.

Et stort pressekorps fulgte de to politikerne på vandringen, noe de var veldig fornøyde med.

– Vi har fått veldig stor respons, både fra innbyggerne både i Malvik, Stjørdal og hele Trøndelag som har sendt oss meldinger med støtte, sier Ingrid Aune.

– På turen langs fylkesvegen har mange tutet og vinket til oss, så det har vært fint å gå.

Etter litt over en times tur nådde de kommunegrensa, hvor det ble en liten markering.

– Fylkesordføreren Tore O. Sandvik har jo annonsert med at de hadde en fylkesgrense de ville gi bort. Jeg tror det ligger igjen en liten bit bak grensesteinen her, sa varaordfører Ole Herman og strakk en gummislangegrensestrek over fylkesvegen på kommunegrensa.

Varaordføreren disket opp med hjemmelaget solbeærtoddy til alle frammøtte før ferden fortsatt inn til Hell og Trøndelagsmøtet. (saken fortsetter under bildet)

Håper på endring

Formålet med turen er å få endret sonestrukturen så at ikke billettprisen på buss blir urimelig høy for innbyggerne i Stjørdal og Malvik.

– Hvis du har gått på barnehage i Muruvika og fått deg venner på Gevingåsen og vil dra på besøk med buss, må du betale 74 kroner med foreldrene. Det er helt bak mål, sa en engasjert Ingrid Aune.

– Dette må fylkespolitikerne åpne opp øynene for og de må se på saken en gang til.

– Jeg tror at vi når fram med dette. Fordi jeg tror at AtB helt sikkert har tenkt nøye gjennom ut fra sine føringer. Men det mangler folkelig fornuft i det som er resultatet her.

– Så har vi sagt fra og meldt fra til fylket helt siden i august i alle formelle fora Malvik kommune sitter i tillegg til at vi har levert inn høringssvar. Så har jeg registrert at Stjørdalsordføreren også har engasjert seg i spørsmålet, noe som er bra, sa Ingrid Aune.

Regionens spreksete journalist var nok redaktøren i Stjørdals-Nytt, Bjørn Helge Larsen, (nr 2 fra v.) som gikk sammen med ordfører og varaordfører hele strekningen. Det må han få poeng for.