Fare for ekstremvær søndag

90
Ill.: Meteorologisk institutt

Meteorologene har økt overvåkningen av et uværsområde i Norskehavet som kan gi sterk storm og vindtkast på 40 meter i sekundet inn over land.

Søndag forvener meteorologene økning til sørvest full til sterk storm, om formiddagen dreiende vest og nordvest. Søndag ettermiddag gradvis minkende, først i sør. Snø, seinere snøbyger og sluddbyger. Temperaturer rund – 1°c til + 2°c.

Værnes ligger utsatt til

– Når det blåser fra vest, følger ikke vinden kystlinjen, men blåser rett inn over land. Det kan bli full storm nesten helt innerst i Trondheimsfjorden. Med vestlig vind vil Værnes være særlig utsatt. Det kan ikke utelukkes at vinden blir så kraftig at flyplassen må stenge en periode, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Værvarslinga i Bergen til adressa.no 

Meteorologene følger lavtrykksdannelsen tett og vil komme med et nytt varsel lørdag.

Det meldes sterk sørvestlig storm søndag. Feltene med mørk rød farge på kartet får den sterkeste vinden.. Illustrasjon/kart: Meteorologisk institutt