Avverget innbrudd på lys dag

66

I mellomjula opplevde Knut Johnsen og familien å bli utsatt for innbruddsforsøk midt på lyse dagen.

Mens han og kona var på butikken oppdaget sønnen som var hjemme alene sammen med hunden Mira, at noen forsøkte å bryte seg inn i eneboligen til familien på Hunhammeren.

– Jeg merket at hunden begynte å bjeffe litt forsiktig og da jeg så ut stod det en svartkledd person og prøvde å ta seg inn via verandaen i etasjen under meg. Ute på vegen stod en annen person med ett brekkjern og ga signal til vedkommende på vår veranda, forteller Stian (14).

– Selvsagt ble jeg kjemperedd og klarte nok ikke å tenke helt klart da dette er noe jeg ikke har opplevd før. Det var ren refleks å ringe til mamma og pappa, forteller Stian Johnsen.

Ringte politiet

– Jeg unner ingen å få den telefonsamtalen forteller Knut Johnsen som ringte politiet umiddelbart.

Han er fornøyd med politiets respons.

– Jeg er veldig fornøyd med politiets håndtering av dette. Vi var på tur hjem da vi snakket med politiet og etter kort tid var den første patruljen på plass. Da trakk vi innendørs, sikkert fordi vi ikke skulle ødelegge noen spor for en hundepatrulje var på veg.

– Den kom etter noen få minutter og satte i gang med sporsøking. Mye tydet på at sporene gikk oppover mot naboeiendommen, men de klarte ikke å finne noen av de to mistenkte, forteller Knut Johnsen.

– Mye kan tyde på at de har vært i området og sett at vi dro ut for da slukket vi lys og juletreet og så videre.

Hørt om flere

Han tenker på andre episoder i nærområdet både på Vikhammer, Saksvik og Ranheim og lurer på hva som må gjøres for å sikre seg mot slike tilfeller.

– Vi har jo alarm men vi satte jo ikke på den når sønnen vår var hjemme, men det kan settes på som om vi er inne og det må vi kanskje begynne å gjøre, sier 52-åringen som er betenkt etter hendelsen.

– Men dette er på Hunhammeren, man tenker jo ikke at, ja hva skal jeg si? Det er på høylys dag. Alarm tenker jeg vi skal bruke når vi er borte ei helg men ikke midt på dagen med folk hjemme i huset.

Grunnen til at han har gått ut offentlig med sin historie er for å gjøre andre oppmerksomme og at de må følge med.

– En kompis av meg tok kontakt etter å ha lest dette på nett. Han er i Spania på juleferie og ba meg om å se innom huset hans for å sjekke om alt stod bra til.

– Naboene jeg møter er jo sjokkert over dette og at det har skjedd midt på dagen. (Saken fortsetter under bildet)

Stian (14) og Knut Johnsen sammen med Mira som varslet da noen forsøkte å bryte seg inn i huset deres.

Mange som er alene hjemme

Heldigvis kom ikke de uvedkommende seg inn i huset og de har ikke registrert at noe er borte eller stjålet.

– Jeg har tenkt mye på at dette kan gjelde mange her i Malvik hvor mange unger går hjem fra skolen etter klokken 13 – 14 på dagen og kan oppleve noe lignende. Men jeg aner ikke hvordan man skal sikre seg mot dette.

– Vi ringte politiet og heldigvis kom de med en gang, det er vi glade for, men det kan vi ikke være sikre på.

– Nå har vi fått det litt på avstand og fått roet oss ned og lynet slår som kjent ikke ned to ganger på samme sted.

Maktesløs

– Men det som er mest ubehagelig med dette er at slike situasjoner får du ikke beskyttet deg mot. Det er mange hus rundt om som står tomme på dagtid og hvordan skal vi beskytte oss mot dette?

– Alarm har vi jo først og fremst i forhold til brann og før et vekterselskap kommer har innbruddstyvene fått gjøre som de vil i lang tid og vekterselskapene tar ikke kontakt med politi før de selv har rykket ut og sett at det har vært ett innbrudd.

– Vi har jo et stort skilt på hjørnet av huset som sier vi har alarm, men det ignorerte de uvedkommende tydeligvis, sier Knut Johnsen som har fått mange støtteerklæringer etter at han fortalte sin historie på sosiale medier.

– Nå blir det å starte på jobb igjen etter helga, men dette kommer nok til å henge i en lang stund, forteller Knut Johnsen.

Dette er meldingen Knut Johnsen la ut på facebook lørdag.