Stor optimisme i lokalt næringsliv

83

Onsdagens næringskonferanse på Svebergtunet i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling i Malvik har vært fulltegnet i flere uker.

Mye tyder på at det er stor interesse for hva som skjer i Malvik for tida og det skjer mye å være interessert i, kan daglig leder i NiTr avd. Malvik, Kaare Hagerup fortelle.

– Her er det over 100 stk og det har vært kø for å få komme hit i over en måned.

– Her forteller ulike aktører om sine planer lokalt her i Malvik, vi har fått høre om den nye veien som kommer og om de kommunale planene som er under arbeid.

– Både de største bedriftene her i Malvik og de som er på tur til å etablere seg her har fått presentere seg. Det er utelukkende positivt det som skjer i Malvik nå, forteller Kaare Hagerup når Malviknytt tar turen innom konferansen.

Spennende med alt som skjer

Rådmannen i Malvik, som er kommunens øverste administrative leder, Carl-Jakob Midttun, likte det han fikk høre under dagens konferanse.

– Det er veldig mye som skjer i Malvik og jeg synes jo at dette møtet her som er fullbooket med aktører og veldig mange interessenter deltar synes jeg er spennende, sier Midttun.

– Og så synes jeg ordførerens innledning var offensiv og tydeliggjorde Malvik kommunes ståsted i forhold til framtidig utvikling og tilretteleggerrollen kommunen har.

– Det er også et faktum at det er en utålmodighet i næringslivet, blant aktørene og interessentene som gjør at en kan oppleve at prosessene i administrasjonen kan ta lengre tid enn man hadde forventet. Men det er noen spillregler vi må forholde oss til og så er det klart at vi er en mellomstor Norsk kommune som har en kapasitet som gjenspeiler det.

– Det skjer veldig mye positivt i Malvik, det har vi fått høre i dag, for eksempel at Sveberg Handels og næringspark er så godt som fulltegnet. Gravemaskinene går og går på Sveberg, snart starter arbeidet med ny E6 så det er mye optimisme og positivitet, jeg ser bare opp og fram, avslutter rådmann Carl-Jackob Midttun.