Let IT WILL be – En horisont bak horisonten

268

Tor-Arne Jensen; Healer, psykiatrisk sykepleier, forretningsmann, venn, pappa, ektemannen og et medmenneske av dimensjoner. Et av hans favorittsitat er «Let IT WILL be» og sitatet gjenspeiler nok både hvordan Tor-Arne er, og ikke minst hvordan han tenker.

Tor-Arne

Tor-Arne er født i 1974 og oppvokst på et sted som heter Sommarøy. Sommarøy er et lite fiskevær, og et tettsted med om lag 350 innbyggere i Tromsø kommune i Troms, helt vest i kommunen. I dag bor han på Vikhammer, sammen med ektemannen Stein-Ove og sønnen Christoffer-Sverre.

I møte med Malviknytt

Utgangspunktet for møtet med Tor-Arne var at han skulle flytte sin virksomhet fra Trondheim til låven på  Saksvik, her i Malvik. Det viste seg raskt av Tor-Arne hadde litt av en historie å fortelle, eller som Tor-Arne så fint sier det: «Det er en horisont bak horisonten»

Reporteren som var utsendt på vegne av Malviknytt, fikk nok en aldri så liten utfordring med å skrive en sak som i utgangspunktet var å anse som en enkel og grei sak. En sak som gikk fra etablering i Malvik til superstjernen Madonna, via livsdrømmer, evner og til og med døden.

Et varmt møte

Malviknytt ankom låven på Saksvik på det avtalte tidspunkt, på en litt kald og mørk desember ettermiddag. Inne ventet en lyshåret, smilende mann. En mann som fremsto som både snillheten og godheten selv. I møte med denne mannen, må det bortimot være umulig å ikke finne både ro og harmoni.

Medfødte gaver

Tor-Arne er utdannet sykepleier og har videreutdanning i psykiatrisk sykepleie, men for mange er han nok mest kjent som healer. Han har i over 15 år drevet med reading, kanalisering og healing. Han merket nok ganske tidlig at han hadde noen ekstra medfødte gaver. Disse gavene, kombinert med hans  væremåte og hans erfaringer innenfor både det alternative og det offentlig helsevesen, er nok mye grunnen til at han har kommet så langt som han har gjort.

– Jeg liker ikke å kalle meg selv synsk, jeg har en gave. Denne gaven går ut på at jeg kan forutsi framtiden, helbrede og se de døde. Det er mye mellom himmel og jord, men det er viktig for meg at det er klientene selv som skal ta sine livsvalg. Jeg er veldig bevist på at jeg har ordene i min makt, og at man ikke leker med folks psyke, forteller Tor-Arne.

– Disse evnene var bare der, de var og er en naturlig del av meg. Jeg husker jeg hadde mange samtaler med mormor rundt dette, for hun hadde de samme evnene. Selv om mange nok viste det, så ville jeg ikke være annerledes, for i et lite samfunn var det å være homofil, annerledes nok.

– Kombinasjon med utdanningen min, erfaring som psykiatrisk sykepleier og denne gaven, gjør at jeg kaller det jeg tilbyr klientene mine for samtaleterapi eller åndelig samtaleterapi. Jeg tilbyr ikke kanalisering med de døde, for dette er ting som ikke kan verifiseres. Men, jeg prater gjerne om døden med mine klienter, forteller Tor-Arne.

Kjærligheten førte han til Trøndelag

Etter at han en stund hadde jobbet, halvt om halvt som psykiatrisk sykepleie og som alternativ behandler oppe i Harstad, begynte den alternative delen å tar mer og mer over hverdagen til Tor-Arne. Når kjærligheten så brakte han til Trondheim, begynte han å jobbe ved Bodybar i Trondheim. Bodybar er ifølge Tor-Arne en økologisk hudpleieklinikk, et sted for de som ønsker et mer naturlig tilbud for kropp og sjel. Paret møttes i 2007 og giftet seg i 2010.

– Jeg møtte mannen i mitt liv, Stein-Ove. Han er opprinnelig fra Steinkjer og jobber i Statoil på Stjørdal. Vi utfyller hverandre godt, selv om han har en helt annen jobb enn meg. Hos han blir to pluss to fire. Det er ikke alltid tilfelle i min jobb. Vi flyttet sammen på Solsiden i Trondheim, og jeg jobbet i Trondheim. I dag bor vi på Vikhammer, og har ikke angret på det. Her stortrives vi, og her skal vår herlige solstråle av en sønn vokse opp, forteller Tor-Arne.

Madonna

Madonna Louise Ciccone, eller bare Madonna som er navnet hun bruker som artist har solgt mer enn 300 millioner plater over hele verden. Etter nesten tretti år i bransjen, kalles hun nok ikke uten grunn «The Queen of Pop». I tillegg har Madonna gitt ut flere illustrerte bøker for barn, og hun har deltatt i over 20 filmer.

Under en konsert med pop-ikonet Madonna i New York i 2008, fikk publikum mulighet til å sende stjernen en skriftlig hilsen. Tor-Arne fortalte at han var healer, og at han kom fra Norge. I tillegg sendte han noen ord til henne.

Dette viste seg å vekke interesse hos superstjernen, for litt senere fikk Tor-Arne en telefon med tilbud om å møte selveste Madonna backstage.

– Min mormor kjøpte faktisk den første Madonna-platen til meg da jeg var ni år gammel, og den gangen sa jeg faktisk til mormor at jeg en gang skulle møte Madonna. I 2008 hadde jeg etablert meg som healer, og healing betyr å sende lys. Mange av Madonnas tekster handler nettopp om lyset, og hennes motto er at menneskene er selve lyset.

– Da jeg under konserten i USA fikk muligheten til å formidle noen ord til henne, viste det seg at ordene jeg skrev nesten var identiske med en tekst hun hadde laget tidligere den dagen. Madonna selv, mente at ingen kunne kjenne til disse ordene, forteller Tor-Arne.

Etter dette ble Tor-Arne popikonets personlige healer, og de har hatt tett kontakt i alle årene etter konserten. Både Tor-Arne og Stein-Ove har etter dette fulgt Madonna på flere turnéer, og forteller om et varmt og godt menneske og et godt vennskap.

– Jeg styrket nok rett og slett Madonna med mormors kur, som var lys og kjærlighet. Madonna er et flott og varmt menneske, og det at jeg har vært hennes personlige healer har åpnet dører for meg. Jeg har fått opplevd masse og ikke minst jeg har hatt det gøy, forteller Tor-Arne.

– Det ble litt av et mediestyr da det ble kjent at jeg var Madonna sin personlige healer. Jeg hadde en kontrakt som sa at jeg ikke kunne fortelle noe om hverken Madonna eller våre møter. Men for meg er Madonna en helt vanlig person. Jeg har vært sammen henne når hun har vasket kopper, i alminnelige klær og helt uten sminke. Hun er et fantastisk flott menneske, som jeg har veldig stor respekt for. For meg er hun mer enn bare et pop-ikon, hun er blitt en venn, forteller Tor-Arne og deler minner og historier om Madonna, som det skulle være hvem som helst i nærmiljøet eller på arbeidsplassen.

Ønsket seg barn

Både Tor-Arne og Stein-Ove ønsket seg barn. De hadde diskutert adopsjon, men viste at det kunne være store utfordringer for homofile par å få adoptert. De hadde også diskutert surrogati, men det virket vanskelig å få gjennomført.

– Å ikke kunne få barn var vanskelig for oss, det ble som en sorg. Selv om alt virket vanskelig, ville vi ikke slippe tanken. Temaet var oppe i dagen, nesten hele tiden. Vi hadde også diskutert om vi skulle spørre Madonna om hjelp i forhold til adopsjon, siden hun selv har adoptert, forteller en ærlig og åpen Tor-Arne.

Da Tor-Arne jobbet på Solsiden ble han kjent med Siw, og det skulle vise seg at dette vennskapet skulle bli til noe mye mere. Siw skulle bli løsningen for at drømmer skulle bli virkelig.

– Siw og jeg ble kjent da jeg jobbet på Solsiden. Vi fikk en veldig god kontakt og vi snakket om det aller meste. Det ble mange og lange samtaler, og vi utviklet et godt vennskap. Ikke minst pratet vi om det å få barn. At Stein-Ove og jeg ønsket oss, men ikke helt viste hvordan. Siw på sin side, fortalte at også hun hadde en drøm om å få barn. Dette ble starten på at drømmen om barn skulle bli virkelig.

– I september 2011 hadde Siw og jeg flere ganger avtalt å møtes til lunsj, men hver gang hadde det kommet noe i veien. Nå hadde det skjedd igjen, for Madonna ringt og trengte meg og da måtte jeg bare dra til London. Jeg satt på flyplassen og tekstet med Siw. Jeg tok sjansen og sendte «Du ønsker deg barn. Vi ønsker oss barn, skal vi prøve å få det sammen?». Det tok omlag fem sekunder, så kom det et stort ja til svar. Vi meldte litt fram og tilbake, men det ble travelt, for jeg skulle gå om bord i flyet til London. Men jeg svarte: «Vi gjør det». Jeg rakk akkurat å sende en melding til Stein-Ove og fortalte han at vi nå hadde funnet kvinnen som skulle bli mor til vårt barn, forteller Tor-Arne.

Christoffer-Sverre

Christoffer-Sverre, som ble fem år i oktober – har to pappaer, en mamma og en litt annerledes gudmor.

Det tok ikke lang tid før avtalen mellom Siw, Tor-Arne og Stein-Ove gav resultater, og etter tre måneder var Siw blitt gravid. Selve unnfangelsen er nok en historie i seg selv.  Tor-Arne er sykepleier og hadde han forhørt seg med sine kontakter, og funnet ut hvordan de kunne utføre en inseminasjon på egen hånd.

– Jeg forhørte seg om hvordan man kunne gjøre dette på egen hånd. Så vi valgte å ikke involvere hverken hormonbehandling, sykehus eller prøverør. Jeg fikk gode tips både om hvilke sprøyter vi burde bruke, og hvordan vi skulle gjøre det. Vi viste at oddsene ikke var de helt store, men vi valgte å prøve og det var veldig så vellykket, forteller Tor-Arne.

En flott og velskapt gutt ble født i oktober 2012 og visstnok skal selveste Madonna ha markerte begivenheten fra en scenekant i USA. Historien sier at før hun sang «Masterpiece», dedikerte hun melodien til «The little and very special newborn child, Christoffer-Sverre in Norway»

– Madonna er gudmoren til Christoffer-Sverre og det var en litt artig opplevelse da jeg skulle ha en slik samtale med presten før dåpen. Vi ønsker at Christoffer-Sverre skulle døpes i Nidarosdomen, men ingen av oss sognet dit og vi kjent ikke presten. I samtalen fikk presten først høre at Christoffer-Sverre hadde en mor og to fedre. Dette var informasjon han tilsynelatende syntes var helt greit. Men da jeg skulle fortelle hvem som skulle være gudmor, reagerte presten. For han lurte på hvilken Madonna jeg mente, om det var Maria, kirkens hellige Madonna som skulle være gudmor, forteller Tor-Arne og ler når han tenker tilbake på dette møtet.

Tiden inne for noe nytt

Tor-Arne mener at jo eldre man blir, jo roligere blir mann og at alder er som en balsam. Det er ganske så tydelig at Christoffer-Sverre og ektemannen Stein-Ove er noe av det viktigste i livet til Tor-Arne. Måten han både omtaler dem og måten han forteller om dem, viser en enorm kjærlighet. Han skryter også av kommunen han bor i, og forteller at Malvik er nå blitt hans hjem. I tillegg er det nok en del av hans klienter, også blitt hans gode venner og ikke minst er det med på å berike hans liv.

– Etter å ha fått vår sønn, har jeg hele tiden tenkt på at det må ha vært flott å kunne gått til jobb. Så nå er nok en drøm gått i oppfyllelse. Fra nyttår skal jeg jobbe på låven her på Saksvik, inne i de flotte lokalene til Hud & fotklinikken og vil da ha kun ti minutter å gå til jobben. Det skal bli godt å kunne jobbe her i hjembygda. For Malvik er blitt hjemmet mitt nå, forteller Tor-Arne.

Rom for å puste

Tor-Arne har, i tillegg til Madonna, en rekke andre kjendiser som sine kunder. Han kombinerer sin utdanning som psykiatrisk sykepleier med sine evner og tilbyr sine klienter samtaleterapi. For Tor-Arne er det viktig å finne rom i hverdagen hvor man kan puste, og lage seg rom hvor man kan kjenne etter. Han kommer ofte i kontakt med døden, og døende klienter følger han ofte helt til slutten av livet.

– Folk vil ha samtaler, og vi nøster opp i utfordringer etter hvert som samtalene pågår. Det stilles nok større krav til folk, vi er mere ensomme og jeg har en god del unge menn som mine klienter. Mulig dem syntes det er letere å prate med en annen mann. Min erfaring fra helsevesenet og min utdanning gjør at jeg kjenner systemet, og vet hvem som bør behandles av andre. Jeg har derfor et ryddig forhold til både leger og sykepleiere.

– For meg er det viktig å være seriøs. Jeg har taushetsplikt og det er jeg faktisk veldig glad for. Jeg ser faktisk på taushetsplikten som en velsignelse. Taushetsplikten gjør at jeg ikke kan ta med meg jobben hjem. Hjemme er jeg privat, der trenger jeg å koble av, bare eksistere, være meg selv og ikke minst være pappa. Jeg kan nok bli oppfattet som litt overlegen av og til, men jeg trenger bare å koble av litt, forteller Tor-Arne.

– For meg er det viktig å finne rom for å puste. Jeg har ulike teknikker for å få til dette, jeg skriver dagbok og jeg mediterer. Meditasjon er å senke skuldrene og meditasjon senker pulsen. Både Svein-Ove og jeg bruker å meditere sammen med Christoffer-Sverre om kvelden før han skal sove, og da går det ikke lang tid før Christoffer-Sverre slukner.

– Naturlig nok kommer jeg ofte i kontakt med døden, men jeg opplever å bli gitt en styrke, men det er absolutt tyngst når barn skal dø. Døden har en dato, uansett. For meg er det viktig at mine klienter ikke blir et samlebånd. Jeg har fem, seks klienter hver dag, men en dag i uken har jeg en «stilledag». Selv om jeg har lange ventelister, er det viktig for meg å ikke bli blasert i forhold til mine klienter, forteller Tor-Arne.

Spot on

Fra nyttår vil det altså være mulig å bestille seg time hos Tor-Arne Jensen i lokalene på Saksvik. Her vil man nok få møte et varmt og godt medmenneske. Et menneske man fort kan føle en tilknytning til, og et menneske som kan få mennesker til å se inn i sitt eget sannhetsspeil.

Malviknytt spurte om Tor-Arne kunne forklare hvordan en time med en klient kunne forløpe. Tor-Arne gikk da like godt i gang med en reading av vår reporter. Selv om vi velger å ikke referere disse detaljene, må det innrømmes at dette var det man kan kalle «Spot on». Det er nok ikke å legge skjul på at vår reporter ikke syntes det er rart at Tor-Arne har lange ventelister, og at klientene ofte kommer langveis fra for å få en samtale med nettopp han.

Det er nok en horisont bak horisonten.

Ektemannen

På slutten av vår samtale kom ektemannen Stein-Ove innom for å hilse på, og  det var tydelig at det var harmoni mellom de to. Ektemannen, Stein-Ove Jenssen hadde en meget treffende beskrivelse av sin mann. En beskrivelse som nok kan oppsummere den opplevelsen også vår reporter sitter igjen med etter møtet med Tor-Arne Jensen.

– Tor-Arne bruker å si at det beste du kan gjøre i livet er å tilgi – også deg selv. Man kan faktisk hjelpe andre, med å tilgi seg selv. Man skal ikke dømme et menneske, man skal i tilfelle kun dømme en gjerning eller for å få tilgivelse, må du gi tilgivelse. For i det vi begynner å dømme, da er det gjort. Jeg har møtt mange smarte folk, men ingen som er så smart som Tor-Arne, sa Stein-Ove og sendte et meget kjærlig på sin ektemann.

LET IT WILL BE

Now I can tell you about success, about fame
About the rise and the fall of all the stars in the sky
Don’t it make you smile that it will be?
Just let it be, won’t you let it be?

Now I can tell you about the place I belong
You know it won’t last long
And all those lights, they will turn down
Let it will be, oh, let it be
Just let it be, won’t you let it be?

Now I can see things for what they really are
I guess I’m not that far, I’m at the point of no return
Just watch me burn, let it will be
Just let it be, oh, let it be

Let it will be, just let it be
(Just let it be, let it will be)
Oh, let it be, oh, let it be
(Got to let it be, won’t you let it be?)

Now I can tell you the place that I belong
It won’t last long, the lights, they will turn down
Oh, let it be, oh, let it be

Oh, let it be, oh, let it be
(Won’t you let it be, you got to let it be)
Oh, let it be, oh, let it be
(Anyone can see, let it will be)

Just watch me burn, oh, let it be
Just let it be, won’t you let it be?

Won’t you let it be, oh, let it be
(Just let it be, let it will be)
Just let it be, won’t you let it be?
(You got to let it be, won’t you let it be, won’t you let it be?)

Now I can tell you, tell you, tell you, tell you, tell you
(Won’t you let it be, won’t you let it be?)
About success, about fame, about fame, about fame, about fame
(Just let it be, won’t you let it be, won’t you let it be?)
Oh, let it be, just let it be, won’t you let it be?

– Madonna