Deler ut 600.000

25

SpareBank 1 SMN ønsker å dele ut 600 000 kroner i stipend til unge lokale talent innen nærings- og samfunnsutvikling, idrett og kultur.

 SpareBank 1 SMN har lang tradisjon for å støtte unge talent, og det er nå 21. gang banken skal dele ut talentstipend. Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut elleve millioner kroner i talentstipend.

Banksjef Lill Bente Totland oppfordrer unge fra Værnesregionen til å søke. Det er også mulig å nominere noen man kjenner.

– Vi ønsker å være med å heie på dem som kan skape begeistring og vekst i vår region, og håper vi får mange søknader fra nettopp vårt lokalområde, sier hun i en pressemelding.

I fjor mottok sangeren Torstein Fosmo fra Hommelvik talentstipend fra SpareBank 1 SMN.

Ny kategori: Samfunn

Banken skal dele ut stipend i tre kategorier; samfunn, idrett og kultur. Vinnerne blir kåret etter nøye vurdering av fagjuryer. Hovedstipendvinnerne i hver kategori mottar 50 000 kroner, mens øvrige vinnere får 20 000 kroner.

Banksjefen er spesielt spent på søknadene til den nye samfunnskategorien.

– Vi har tidligere delt ut stipend til unge gründere, og nå har vi utvidet kategorien. Vi ser for eksempel etter forskerspirer og unge samfunnsbyggere med et talent innen innovasjon, samfunns- og næringsutvikling. Jeg vet det finnes mange engasjerte, initiativrike ungdommer her i området, så jeg oppfordrer alle til å søke, eller nominere noen de kjenner, sier Totland.

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet med 215 000 personkunder og 20 000 bedriftskunder.

Hvert år bevilger banken titall millioner kroner til allmennyttige formål. Beløpet avhenger av bankens overskudd. SpareBank 1 SMN er landsdelens største private bidragsyter og har i løpet av de siste ti årene delt ut mer enn 600 millioner kroner til gode formål.

Søknadsfristen til SpareBank 1 SMN Talentstipend er 15. januar, og man søker på smn.no/talentstipend.