Teateret trenger korps

0

Nå har lokale korps mulighetene for å få spille på Trøndelag Teater.

Det er i forbindelse med oppsetningen av Kong Ubu av Alfred Jarry at Trøndelag Teater nå søker musikkorps for medvirkning i forestillingen.

Teateret søker så mange korps som mulig til å spille live hver kveld på Hovedscenen fra 15. januar til 24. februar 2018. Det er til sammen 33 forestillinger, et korps hver kveld, melder Trøndelag Teater.

– Korpsene vil få mulighet til å påvirke både innhold og antall opptredener. Det er ønskelig med 3 – 4 musikalske innslag. To fra korpsets eget repertoar og 1-2 musikknumre som påmeldte korps vil få tilsendt note-arrangement til ut fra korpset besetning, heter det i pressemeldingen.

Kong Ubu

Det er teamet bak Doppler med regissør Tomi Janežičs  i spissen som skal iscenesette Kong Ubu og når Ubu inntar Trondheim vil også Trondheims lokalbefolkning inviteres inn i manesjen.

Ubu er en grotesk karikatur, et overdimensjonert fantasifoster som ønsker diktatur i byen. Han myrder kongen, overtar tronen og velter seg i makt og rikdom. Hans despotiske lederskap, der han henretter og kaster folk i fengsel på løpende bånd, blir en heftig satire over sneversynthet og maktglede.

Kong Ubu (1896) er skrevet av den franske dramatikeren Alfred Jarry. Stykkets urpremiere på Théâtre de l’æuvre i Paris ble en storartet skandale, noe Jarry hadde håpet. Med vulgært innhold og total mangel på respekt for tidens normer, markerte stykket en revolusjon i dramahistorien. Den veltet borgerlige konvensjoner i en rebelsk lek med teatrets virkemidler.

Karakteren Ubu sies å være modellert etter Jarrys forhatte fysikklærer under studietiden i Rennes, mens karikaturer av Ubu kan likne den franske kongen Louis-Philippe. Ubu er på alle vis en terrorist og tyrann som ikke skyr noen midler for å oppnå makt og herredømme. Kong Ubu gir oss således et skråblikk på både historiske og samtidige maktinnehavere.

Kong Ubu og hans hoff skal være premiereklar på Hovedscenen 19. januar 2018.

 

Del.