Klarte det umulige

26
Foto: privat

Malvik turn og RG sine junior kvinne- og junior mixlag er kvalifisert til Nordisk Mesterskap i TeamGym for klubblag i 2018.

Et hektisk døgn i Oslo ble avsluttet på aller beste vis for gjengen fra Malvik.

Det er nemlig de 2 beste lagene i hver klasse som får representere NORGE i denne internasjonale konkurransen for klubblag.

– Vi hadde håpet på at mix-laget skulle klare å kvalifisere seg til nordisk, slik de klarte for to år siden. Selv om det ikke var så mange påmeldte tropper i mix-klassen var konkurransen hard om å få være ett av de to lagene som får representere Norge, skiver daglig leder i Malvik Turn og RG, Vibeke Trøa i en melding til lokalavisa.

– Våre gymnaster gikk til topps i denne klassen, og med seieren i boks følger det også noen kroner i støtte fra forbundet.

– Den største overraskelsen var at jentelaget klarte å kapre 2.plassen. Her var det hele 14 tropper som deltok, og etter en intens avslutning på konkurransen var vi egentlig sikre på at det ikke var mulig å bli topp 2. Spenning ble desto større da karakterene etterhvert ble publisert og den ene konkurrenten etter den andre havnet bak oss på resultatlista, forteller Trøa.

– Dette er det største et klubblag kan oppnå i vår idrett. Det har ikke helt gått opp for oss enda at vi faktisk klarte det, sier Vibeke Trøa som vil hedre gymnastene som leverte en knallsterk konkurranse. Noe de hadde ikke klart dette uten trener Tomas. All terping, mas, tårer og strev i forkant er vel verdt det, når belønningen er så stor.

Nå starter planleggingen av veien fram til Nordisk Mesterskap 14.april 2018 i Finland, men først er det juleshow. For til helgen er det mulig for alle som vil å oppleve disse gymnastene og resten av klubben på juleshow i Malvikhallen.

Foto: privat
Foto: privat