tirsdag, juli 16, 2019
Nettbanner extra malvik
Hjem Pressemeldinger Krevde inn 72.000,- i gebyr

Krevde inn 72.000,- i gebyr

355

Statens vegvesen kontrollerte 1235 busspassasjerer i Midt-Norge i forrige uke. 48 fikk gebyr for ikke å bruke belte på bussen

Det var ekspressbusser, som har belte til alle sine sitteplasser og ingen ståplasser, som ble kontrollert.

Sør-Trøndelag

Antall kontrollert: 600

Antall gebyr: 39

Nord-Trøndelag

Antall kontrollerte: 593

Antall gebyr: 8

Møre og Romsdal

Antall kontrollerte: 42

Antall gebyr: 1

– Vi er veldig fornøyde med at det var en svært liten andel av de kontrollerte busspassasjerene som ikke hadde festet på seg beltet, sier Annette Henden i Statens vegvesen Region midt i en pressemelding.

Kr 72.000,- i gebyr

Flesteparten av gebyrene er blitt skrevet ut når de har stoppet busser i tettbygd strøk, altså der fartsgrensen er lavere.

– Passasjerene er mindre flinke til å feste på seg beltet når bussen kjører i lave hastigheter, og vi kan bare oppfordre alle busspassasjerer til å feste på seg beltet med en gang de setter seg på bussen, sier Henden.

Statens vegvesen har hatt økt fokus på beltebruk i buss de siste årene, med faste kampanjeuker om våren og høsten. Det foregår kontroller hele året. Gebyret for å ikke feste på seg beltet på bussen er på 1500 kr.

– Vi ser at beltebruken blant busspassasjerene øker. Det hjelper å gjennomføre kontroller og minne om at man ikke bare kan skade seg selv, men andre passasjerer hvis det skjer en trafikkulykke og man ikke er festet med belte i bussen, sier Henden i en pressemelding.