Klart for andeløp i Homla

31

Nå kan du få kjøpt ender til årets andeløp som går av stabelen i Homla søndag 1.oktober.

Det er Lions Club i Malvik som i samarbeid med Hommelvik juniorkorps arrangerer det årvisse andeløpet denne gangen. Og i år lover de at det blir ender i elva uansett vannmengde.

– Vi har fått tak i kraftige lenser, via brannvesenet som vi har testet en gang og som vi skal teste enda en gang til før endene slippes løs, forteller Halvard Dahle fra Malvik Lions Club.

– Så i år blir det andeløp og ikke trekning, som det har vært de siste to årene, det kan jeg nesten garantere, sier Halvard Dahle fra Lions.

Andesalg på fredag

Fredag 22.september vil det selges ender (lodd) på flere steder i Hommelvik.

– Da sitter vi utenfor butikkene i Hommelvik og på Sveberg om ettermiddagen. Det er tilsammen 20 premier og den første anda over målstreken vinner 15.000 kroner, forteller leder i Hommelvik juniorkorps Agnes Johanne Omenås.

Det er tillatt å selge 1000 lodd og inntekten er et kjærkomment bidrag til driften av 65-åringen Hommelvik Juniorkorps.

– Inntekten går til drift av korpset, hovedsaklig til innkjøp av nye instrumenter for det må vi ha når vi nå har tatt imot nye aspiranter. De må ha anstendig og godt utstyr, da blir det artigst å spille i korpset også, forteller korpslederen.

Hommelvik juniorkorps teller i dag ca 70 aktive medlemmer i korps og drill og de øver hver onsdag på Bruket kulturhus i Hommelvik.

Informasjon om andeløpet finner du også her. (Ekstern lenke)

Se video av når «Andemor» går i vannet for Andeløpet: