Sølv til Malvik i junior NM i TeamGym

18
Foto: Vibeke Trøa

Årets junior NM i TeamGym ble arrangert i Kristiansand 15.-17. september 2017

Malvik Turn og RG stilte med ett lag i junior kvinner og ett lag i junor mix, og reiste med 12 gymnaster, to trenere, en reiseleder og fem foreldre til sørlandsbyen, forteller Vibeke Trøa i Malvik Turn og RG til Malviknytt.no

Konkurransen startet lørdag med 26 lag i junior kvinne-klassen. Malvik sin tropp var i pulje fem og jentene leverte en flott konkurranse.  (saken fortsetter under bildet)

Foto: Vibeke Trøa

I TeamGym konkurrerer man i frittstående, trampett og tumbling sammenlagt, så det er viktig å lykkes i alle apparatene.

– Våre jenter startet med frittstående, og selv om publikum syntes de kjørte et fantastisk program var dommerne veldig strenge. De fikk dessverre ikke så høy karakter som vi hadde håpet, forteller Vibeke Trøa.

– Jentene hadde tumbling som 2. apparat og her gjennomførte de til beste karakter av alle lagene. De avsluttet med trampett, som er vårt svakeste apparat. Her leverte jentene over all forventning og fikk høyere karakter enn vi trodde var mulig på forhånd.

– Sammenlagt ble det derfor en delt 6. plass i årets NM, og det er en utrolig bra plassering for et veldig ungt lag. 1/3 av troppen er fortsatt rekrutter, så dette laget har flere år igjen som juniorgymnaster.

Fullstendig resultatliste kan du se her: tropp.no (ekstern lenke)

Sølvmedalje

På søndag var det mix-laget sin tur til å konkurrere.

– I mix-klassen må det være likt antall jenter og gutter, så med bare tre konkurranseklare gutter kunne vi kun stille med seks på laget pluss ei i reserve. Det er ikke like mange klubber som stiller i mix-klassen, men konkurransen i toppen er hard, da nivået i Norge begynner å bli veldig høyt, forteller Vibeke Trøa. (saken fortsetter under bildet)

(Foto: Vibeke Trøa)

Laget hadde tumbling som første apparat, så trampett før de avsluttet med frittstående.

– Oslo turnforening var i en klasse for seg, men de tre lagene som kjempet om sølv og bronse var veldig jevne.

– Vi var egentlig sikre på at det kun skulle bli en 4.plass og det var noen nervepirrende minutter som gikk før arrangøren klarte å presentere de siste karakterene.

– Det var en rimelig overrasket tropp som til slutt kunne juble for Sølvmedalje og vi gratulerer både gymnaster og trenere med bragden, sier daglig leder i Malvik Turn og RG, Vibeke Trøa.