Morgentrim for alle

Early Birds er en suksess, som nå kommer til Malvik.

Både i Trondheim, Stjørdal, Steinkjer, Oppdal og Tydal har folk gått «mann av huse» på tur for Ski-VM i 20232.

Den første fredagen i hver måned ønskes alle velkommen til en sprek, inspirerende og trivelig start på dagen.

– Klokken 06:30 starter vi på en felles gå/løpetur fra hovedinngangen på Rådhuset i Hommelvik. Etter 15 minutter snur vi, og dermed kommer alle samlet tilbake etter omtrent 30 minutter, forteller den lokale initiativtakeren Finn O. Fosmo i nettavisa Malviknytt.no.

– Vi er heldige og har fått med oss TT-mat på laget som skal servere kaffe og frukt etter fredagens trimtur og vi har Malvik kommune, ved virksomhet kultur som er behjelpelig med å koordinere det hele på fredags morgen.

– Kommer det opp i mot 100 deltakere er vi fornøyde og vi har gått tom for t-skjorter, det ville vært bra.

– Formålet er jo så enkelt at vi utfordrer så mange som mulig til litt enkel fysisk fostring den første fredagen i hver måned. Det er bra for folkehelsa noe som må ansees å være helt ufarlig. Målet er også å støtte opp om å få VM på ski til Trondheim i 2023, og det vil vel vi i Malvik regner jeg med, sier Fosmo. (saken fortsetter under bildet)

Early Birds: Finn O. Fosmo, Malviknytt.no, Arve Renå, Malvik kommune, Kåre Haagenstad, TT-mat og Renate Eliassen, Malvik kommune, slår et slag for et enkelt trimkonsept den første fredagen i måneden.

Løype

Starten går fra Rådhusplassen (Torvet) i Hommelvik sentrum, opp Johan Nygaardsvolds gate, ned til Øya/klubbhuset langs Nessvegen og over Krana Bru, ned Danielstrøa til Maxbo vhor vi svinger til venstre og går under brua ned til Havnemila/Hommelvik Sjøside som fører oss til Malvikstien ved Båtforeninga.

Når vi har kommet ut på Malvikstien er det fritt fram å løpe helt til Muruvik om man vil, men de fleste kommer nok akkurat bort til stien i et normalt gå-tempo.

Dette er ei løype hvor det er lite trafikk og gatebelysning, flatt og flott hele vegen.

Renå er «hare»

– En unik mulighet for å kombinere frisk luft, fysisk aktivitet og sosial hygge. Arve Renå har sagt seg villig til å være «hare» så det er bare å følge han, forteller Finn O. Fosmo.

Etter endt tur sponser Kjeldsberg kaffe på alle og Malviknytt.no sponser frukt, som serveres av kokkene i TT-mat. Alle som stiller opp får en gratis t-skjorte.

– Vær en morgenfugl du også og velkommen til alle som kan, avslutter Early Bird-entusiast Finn O. Fosmo.