Varmebølgen forsvinner

Det vi liker på sommerstid er solide høytrykk som gir oss lange varmebølger.

Av Stian Tørstad: De siste par ukene har vi vært heldige både temperatur- og nedbørsmessig. Store deler av Sør-Norge, både i øst og vest opplever for tiden at det er lavtrykkene som dominerer og flere steder har det flommet over og gjort store skader.

Men selv om vi ikke får varmebølge og temperaturer over 25 grader, ser det allikevel ikke så aller verst ut i dagene fremover.

Illustrasjon: skjermdump fra yr.no

Slipper unna

Nedbørsfronten som sørger for et søkkvått sommervær i sør er på vei nordover til Trøndelag og Nordland. Statsmeteorolog Sjur Wergeland forteller til Malviknytt.no at den verste nedbøren heldigvis styrer unna vårt område, men det vil bli en del skyer.

Skjermdump: Meteorologisk institutt @meteorologene på Twitter

På lørdag vil det blåse en sørvestlig bris, samtidig som det vil henge igjen en del skyer fra lavtrykket som trekker innover. De aller fleste stedene vil få over 20 grader, men det ser ikke lovende ut for de som ønsker seg opp på 25 varmegrader. Det kan også bli en del solglimt innimellom, som det kan være lurt å utnytte. Det er også tordenfare i stort sett hele Midt-Norge og sørlige deler av Nordland. Bygene som treffer er ikke av den ekstreme sorten, mer et typisk sommeruvær.

Søndag kan det komme en regnbyge eller to, men ikke noe av betydning. Temperaturene faller enda litt og de varmeste stedene vil få temperaturer opp mot 20 grader.