Får skjenke alkohol på sommertoget

Foto: Thomas Hellum/NRK

Det blir tillat å skjenke øl og vin på sommertoget som ruller inn på Hommelvik stasjon 4.juli.

I vedtaket fra Malvik kommune står det at de kan skjenke alkoholholdig drikk gruppe 1 og 2 (over 2,5 og under 22 volumprosent alkohol) på togvogn FR5, Hommelvik stasjon, 7550 Hommelvik den 03.07. – 05.07. Det kan skjenkes fra klokken 15.00 – 01.00.

Tv-kanalen kommer med et åtte vogner langt tog, hvor det er sovevogner, spisevogn, passasjervogn, kontrollrom og scene som skal stå i Hommelvik 4.juli.

Programmet «Sommeråpent» sendes fra Hommelvik denne kvelden og det er lagt opp til storstilte arrangement både foran Rådhuset, på Cafe Rampa og i Bruket kulturhus denne dagen, hvor de tradisjonelt også er Amcartreff.

Lukket servering

Det er Cateringselskapet Stunt Squad AS som har søkt og fått innvilget skjenkeløyve på Hommelvik stasjon.

Selskapet har fått i oppdrag å stå for mat og alkoholservering under NRKs sommersatsing Sommertoget 2017. Dette er et samarbeid mellom NRK og NSB og toget vil i løpet av 8 uker kjøre innom 40 ulike kommuner i Norge.

Skjenkingen skal foregå i en serveringsvogn, som blir stående på Hommelvik stasjon. Skjenkingen vil være lukket for allmennheten og kun medlemmer av crew fra NSB og NRK har tilgang til vognen.