Poeng som smakte!

Malvik møtte Hommelvik (Arkivbilde)

Malvik møtte serieleder Frøya i bortekamp fredag kveld.

Sesongens lengste tur, bortekamp mot topplaget Frøya, ble avviklet fredag kveld.

Buss fra Vikhammer med etterhvert 14 spillere ankom Frøya Idrettspark i strålende sommervær.

– Vi var enige om at vi skulle presse nokså lavt fra start, men samtidig opprettholde høy agressivitet, skriver Geir Ellefsen i sitt kampreferat han har sendt Malviknytt.no.

– Kampen åpnet med noen dødballer og cornere til hjemmelaget uten uttelling, takket være godt duellspill av oss. Etter 7 min fikk Frode Rønsberg plass foran motstandermålet og førte oss opp i ledelsen. En ledelse som dessverre ikke holdt lenge, da Frøya utliknet noe heldig etter litt klabb og babb i feltet.

– Etter utlikningen tok hjemmelaget mer over initiativet og fikk ofte spilt opp spillere mellom våre to bakerste ledd, som kom til flere skudd og sjanser. Igjen var det vi som tok ledelsen da Jim Roger Kvello scoret etter halvtimen.

– Det ble også en kortvarig glede, da utlikningen kom kun ett minutt senere, av Frøyas kaptein med det klingende navnet Alain Junior Olle Olle.

– Jim Roger Kvello  og Kay Ivan Steinsheim Rovik hadde hver sin store sjanse, men lagene gikk til pause med 2-2.

Heroisk forsvar

– I andre omgang måtte vi få stanset oppspillmulighetene deres i mellomrommet og vi ble enige til slutt om å forsøke å flytte beina litt raskere sentralt og at forsvaret turte å støte opp noe mer.

– Vi lyktes forsåvidt med dette, da vi tvang de til å spille mer ut på kant og så fikk vi ta duellene som kom etter innlegg, skriver Geir Ellefsen.

Det ble etterhvert mange slike dueller, da Frøya presset Malvik skikkelig utover omgangen.

– Vi forsvarte oss heroisk og to stolpetreff og ett par meget gode redninger av Eskil Andre Brattgjerd gjorde sitt til at Frøya ikke fikk uttelling.

– På slutten fikk vel Malvik våre eneste muligheter i 2.omgang ved to frispark i gode posisjoner, og med hell kunne vi der tatt med oss alle 3 poengene.

– Uavgjort ble, slik kampen utviklet seg, som en halv seier for oss og det var en meget fornøyd og sliten gruppe som returnerte til byen etter kampen, skriver Geir Ellefsen

Frøya slo Hommelvik 7-1 i tilsvarende oppgjør for tre uker siden, og har en tidligere tippeligaspiller Ollè Ollè, som har spilt 26 kamper og scoret 8 mål for Stabæk i tippeligaen på laget.

Målscorere for Malvik Jim Roger Kvello og Frode Rønsberg.

Malvik ligger på en 6.plass med åtte poeng på tabellen etter fredagens match mot Frøya.

MIL sin neste hjemmekamp går hjemme på Viksletta mot Lånke torsdag 15.juni klokken 20.00