Konkurerer i førstehjelp på Vikhammer

Til helga arrangeres det Distriktsmesterskap i førstehjelp på Vikhammer.

Dit kommer det førstehjelpskorps fra Sør og Nord -Trøndelag og fra Møre og Romsdal. Det er ni påmeldte lag med fem-seks deltakere på hvert av lagene.

Løype i Vikhammer sentrum

Lørdag vil det være ulike scenarioer rundt om i Vikhammer sentrum, både ved butikkene, skolene og i fjæra. Men først skal hjelpekorpsene tevle i kart og kompass.

– Fredag starter vi med orientering så vi får sett hvem som er best i å bruke kart og kompass, sier Ine Kirkhus Dahl hos arrangøren Sør-Trøndelag Røde Kors hjelpekorps.

– Lørdag er det såkalt ringløype hvor det er ti poster. Seks går på førstehjelp og fire på hjelpekorpsrelaterte oppgaver.

– På postene er det markører som er sminket så det skal se mest realistisk ut. Det vil også publikum legge merke til da de har fått beskjed om å skrike og hyle for å gjøre oppgaveve mest mulig realistisk, forteller Ine Kirkhus Dahl i Sør-Trøndelag Røde Kors hjelpekorps.

Vil ha publikum og guider

Hjelpekorpsen vil gjerne ha publikum når de er ute å konkurrerer.

– Vi vil veldig gjerne ha publikum og vi har markert områdene slik at det blir lett å se hvor man ikke får bevege seg.

Markørene er sminket og kan se ille tilredt ut, men det hele er bare en øvelse.

Arrangøren har behov for flere guider.

– De skal følge laget rundt fra post til post slik at forflyttningen mellom oppgaveve går greit og det går fortere om laget ledes av noen som er kjent. Jeg tror det kan være en artig oppgave for noen som ikke er aktiv i Røde Kors å få være med på også sier Ine.

– Guiden skal også følge med at lagene ikke har kontakt med utenforstående mens de forflytter seg. De blir på en måte dommernes forlengede arm på et vis.

Vinneren kåres under en bankett lørdag kveld hvor hjelpekorpsene møtes til sosialt samvær.

Du kan kontakte arrangøren her. (ekstern lenke)