Med politikk på heltid

Venstremannen Torgeir Anda (62) fra Saksvik har startet valgkampen og jobber nå på fulltid med politikk.

– Jeg er valgkampleder for Sør-Trøndelag Venstre og er i tillegg ansatt i Trondheim kommune som rådgiver for vår 1.kandidat Jon Gunnes. Dette er et vikariat som går ut året, forteller Torgier Anda.

Anda er også fungerende leder for Sør-Trøndelag Venstre og leder av interimstyret for Trøndelag Venstre, og medlem av Formannskap og Kommunestyret i Malvik.

Fra olje til politikk

Torgeir Anda har kommunikasjon som proffesjon og har jobbet et langt liv i norsk presse og i kommunikasjonsbransjen. Han var i ung alder redaktør av det tidligere Venstre-organet, Avisa Sør-Trøndelag på Orkanger, og journaslit i avisa Nidaros. Deretter journalist ved Trondheimskontoret til det som het Norges Handels og Sjøfartstiden, nå Dagens Næringsliv, hvorav fire år i Brüssel.

– I det siste har jeg drevet egent kommunikasjonsbyrå med hovedoppgave «Ivar Aasen» utbygginga for oljeselskapet Det Norske. Den oppgaven sluttføres nå i sommer og da valgte jeg å jobbe med politikk som jeg synes er spennende.

Anda har lang fartstid i politkken som leder i Unge Venstre i 1979–80 og daglig leder i Natur og Ungdom 1974-1975. Han har vært valgkampleder for Odd Einar Dørum ved valgene i 1977 og 81.

– Jeg synes at det var gøy å være med å bygge opp Dagens Næringsliv og det har vært gøy å jobbe med Ivar Aasen-feltet for Det Norske, men nå er det tid for andre oppgaver, forteller han.

– Jeg er jo idealist og jeg har stor tro på at vi skal greie å få Jon Gunnes inn på Stortinget fra Sør-Trøndelag.

– Noen av hovedsakene vil være satsing på jernbane og da er det dobbeltspor i langtunnel gjennom Malvik som gjelder. En generell satsning på kollektivtrafikk, miljøpolitikk og skole.

– Alt dette er viktige saker og alt dette står i Venstre sitt partiprogram.

Vil ha opplevelssesenter

En anne fanesak er ideen om et opplevelsessenter for teknologi i Trondheim.

– Vi har mange geniale tekniske oppfinnelser som kommer fra Trondheim, men vi har ingen steder å vise de fram på.

– For eksempel GSM-teknologien i mobiltelefoni, flerfaseanlegget som har gitt oss muligheten til å transportere olje, gass og vann i samme rørledning.

– Nå er det på tide at vi får vist fram alt som vi har laget her i Trondheim. Vi må vise hva teknologien har bidratt med og hva den kan bidra med i framtida, forteller en egasjert venstremann fra Saksvik.