Nominert til komiprisen

53
Foto: Marco Villabrille

Jubelstemning stod i taket på Trøndelag Teater onsdag.

Skuespillerne Olve Løseth og Mari Hauge Einbu ble gratulert med nominasjonene som beste mannlige og kvinnelige komikere til Komiprisen 2017.

I tillegg ble Mads Bones, Olve Løseth, Kyrre Havdal, Ole Christian Gullvåg, Martha Standal med forestillingsnominasjoner for Slaget på Testiklestad – making Trøndelag teit again og Juleevangeliet – The Smash Hit Musical.

Ikke på TV

For første gang er det komikere utenfor hovedstaden som dominerer nominasjonslistene til Komiprisen 2017.

– Det er gøy å se at så mange forestillinger utenfor Oslo har falt i smak hos juryen i år. Særlig har gjengen fra Trøndelag Teater gjort inntrykk. Både Slaget på Testiklestad og Juleevangeliet – the smash hit musikalhar blitt nominerte i flere kategorier, sier Mads Tørklep, leder for Komikomiteen fra NRK.

Totalt skal det deles ut fem priser, med tre nominerte i hver kategori. Av disse er fire nominerte fra Trøndelag og fire fra Bergen. I tillegg er det nominerte fra Stavanger, Toten samt Oslo.

NRK har, til tross for at det ble besluttet å ikke sende utdelingen på TV, fullført juryarbeidet for sceneforestillingene.

– I hele 2016 har Komikomiteen og juryen gjort en grundig jobb med å vurdere forestillinger rundt om i hele landet. Da det ble besluttet å ikke vise prisutdelingen på TV valgte NRK likevel å gjøre ferdig det påbegynte juryarbeidet, sier Mads Tørklep.

Nå er det bestemt at Latter vil ta på seg oppgaven med å arrangere en noe mindre utgave av Komiprisen 2017, den 26. april i år. Her vil kun sceneprisene deles ut, noe som betyr at TV-prisene ikke deles ut i år.

Hva som skjer med Komiprisen neste år er fortsatt ikke avklart.

Les også: Det femte, glemte juleevangeliet